Cima

Cima betekent bergtop in het Italiaans. Ik hou van de Italiaanse Alpen, vandaar.

Een bergtop is nooit makkelijk te bereiken. Je klimt vanuit het dal over smalle paadjes, steile wanden, glibberige stenen. Je voelt je benen en je ademhaling. Je kijkt voortdurend naar het pad waar je loopt. Je kunt niet meer en het einde is nog lang niet in zicht.

Zo kan het ook voelen als je worstelt met verslaving of prestatiedruk, eenzaamheid ervaart, trauma’s of verlies te verwerken hebt of het gaat niet goed met je, maar je weet niet precies waardoor het komt. Je zwoegt, het doet pijn, het lijkt of je niet verder komt. Je twijfelt, weer terug of verder. En precies daar kan ik je helpen. Ik loop met je mee, leer je hoe je het best je rugzak kunt dragen, waar je je voeten neer moeten zetten en wanneer het tijd is om even te pauzeren, zodat je misschien een kort ogenblik van het uitzicht kunt genieten, hoop krijgt en de moed om weer verder te gaan. Op weg naar de top. Want de top bereiken, dat doe je zelf.

Ik geloof dat bewegen helpt om ook innerlijk in beweging te komen. Daarom bied ik vooral actieve therapie en coaching aan. Maar ook als je minder actief bent en wel innerlijk in beweging wilt komen, loop ik graag met je op.

Gran Paradiso